by

SAS är i full gång med att uppdatera wifi på alla sina Europa-flygningar. När uppdateringen är färdig kommer det att finnas höghastighets-wifi på de flesta flygningarna inom Europa, och internetanslutningen kommer att vara igång så snart flygplanet är i rörelse. Wifi kommer fortsatt att vara gratis för Eurobonusmedlemmar på guld- och diamantnivå samt resenärer på SAS Plus. Övriga resenärer kan få tillgång till det mot en mindre avgift.
Denna uppdatering är redan påbärjat och beräknas vara klar inom två år. När du boardat flygplanet kan du se om ditt flyg redan fått detta nya, snabbare wifi.

Partnerskap med Netflix
SAS har ingått ett partnerskap med Netflix, vilket innebär att du nu kan streama dina älsklingsserier uppe i luften med höghastighets-wifi! Det krävs dock att du har ett eget netflix-abbonnemang sedan tidigare.
Läs mer här: SAS wifi

by

När Europas femte största flygplats ska flytta i slutet av oktober, sker det med pompa och ståt – och inställda avgångar.
Måndag den 29:e oktober invigs Istanbul New Airport officiellt, men den första flygningen sker inte förrän 31:a oktober.
Arbetet med att flytta över den enorma flygtrafiken från nuvarande Istanbul-Atatürk Airport till Istanbul New Airport har medfört att det varit nödvändigt att ställa in vissa flygningar till staden.
British Airways har ställt in sin sena kvällsflygning London-Istanbul den 29:e oktober, och under 30:e samt 31:a oktober är det inte europeiska flygbolag som flyger till Istanbul.
Vid midnatt den 31:a oktober stänger Atatürk Airport för all flygtrafik, och Istanbul New Airport tar över trafiken.

by

Air France är i full färd med att uppgradera wifi-servicen ombord, och senast i slutet av 2020 kommer alla Air France-flyg att ha wifi.
Tjänsen är uppdelat i tre kategorier: Message (gratis), Surf (mot betalning) och Stream (endast på långdistansflygningar).
Message-tjänsten är gratis för alla. Den ger möjlighet att skicka och motta meddelanden via Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage och WeChat under hela flygresan. Resenärerna kan också komma in på airfrance.com och Air France-appen.
Surf-tjänsten fås genom betalning. Priset varierar beroende på distansen. Med Surf kan man surfa på Internet och skicka e-mail under hela flygresan.
Stream-tjänsten är endast tillgänglig på långdistansflygningar. Den ger tillgång till att streama film och ladda ner större mängder data via en höghastighetsförbindelse.

by

Från och med 1:a november 2018 måse man betala extra om man vill ta med en resväska som handbagage på flyg med Ryanair eller Wizz Air.
I augusti varslade Ryanair om att man från och med 1:a november måste köpa prioriterad boarding för att få ta med en resväska som handbagage i kabinen, och nu har Wizz Air gått ut med att man inför liknande ändringar.
Från och med 1:a november är man som passagerare hos Wizz Air tvungen att köpa produkten Wizz Priority om man vill ta med en resväska ombord. Man kan dock fortfarande ta med en mindre väska (40x30x20 cm) som handbagage gratis.

by

Ryanair ställer in 150 flygningar på fredag 28:e september i samband med att kabinpersonal i Spanien, Belgien, Nederländerna, Portugal, Italien och Tyskland varslat om strejk.
Det är på grund av missnöje med med tempot i etableringen av lokala överenskommelser som varslet sker.
Strejken på fredag förväntas drabba 30 000 av de totalt 450 000 som reser med Ryanair den berörda dagen. ( <- det låter otroligt mycket med 450 000? )
Ryanair meddelar att de berörda passagerarna redan mottagit e-mail eller SMS med information om de inställda flygningarna.

Dear Customer,
Hope and trust you are well.

Regarding the BA-data breach, to our best knowledge no data submitted to JTB Europe is affected.
According to the information we have at this moment, the breach only concerns data that was submitted to ba.com.
Please refer to: https://www.britishairways.com/en-se/information/incident/data-theft/latest-information

This means that passengers whom has made their booking through JTB Europe, and at a later stage have added extra services by themselves through ba.com, might be at risk. We are trying to find out whether there is any possibility for us to see if there are any bookings that could be affected. However, this is a very complicated scanning to do, and we would need more details from BA in order to make a accurate analysis.
We will carefully monitor the situation and keep you informed if there are any developments.

In the meantime, we recommend you to consult your credit card issuer for their recommendations.

by

Cathay Pacific drar igång direktflyg från Köpenhamn till Hongkong nästa år.
Första flyget lyfter den 2 maj 2018 och linjen ska trafikeras tre gånger i veckan fram till den 12 oktober.

by

Vi citerar nedan Travel News, www.travelnews.se
SAS-piloter varslar om strejk
Danska och norska piloter vid SAS har skickat ett första konfliktvarsel till flygbolaget via tre fackförbund.
Varslet kom i fredags från Danska pilotföreningen, DPF, och de norska pilotföreningarna NSF och SNF.
– Det är jättetråkigt att vi inte har kommit i mål, men vi har förhoppningar om att lösa det här. I Norge är inte omfattningen av en eventuell strejk angiven. I Danmark gäller varslet alla kortdistanspiloter, som flyger inom Skandinavien och Europa, som är organiserade i DPF, säger Anna Kansell vid SAS pressjour till Dagens Industri.
En av orsakerna till varslet är oenighet kring säsongsanpassade arbetstider. Enligt medlemsinformation som check-in.dk har kommit över har förhandlingarna inte gått framåt under sommaren. För de danska piloterna kan en konflikt inledas tidigast den 11 september.
En eventuell strejk kommer att påverka svenska resenärer, enligt SAS.”

Källa: Travel News

by

Vi citerar nedan Travel News, www.travelnews.se

Nextjet räddas av nyemission
Nextjets akuta fara är över sedan ägarna skjuter till 42,5 miljoner kronor i en nyemission.
Det beskedet kom efter en extra bolagsstämma där det beslutats att stärka bolagets finanser på både kort och lång sikt. Det innebär att Nextjet flyger som vanligt även efter den 17 november, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
För drygt ett år sedan inleddes ett omfattande åtgärdsprogram och sedan dess har investeringar gjorts i bland annat olika effektiviseringsprogram för att sänka kostnaderna och öka intäkterna, skriver nyhetsbyrån Finwire.
Utöver nyemissionenen ska ytterligare åtgärder ske. Bland annat ska flygplansflottan moderniseras där ett första steg är att två flygplan avyttras vilket stärker bolaget finansiellt. Totalt väntas bolaget kapitaliseras med cirka 70 miljoner kronor.”

Källa: Travel News

by

SAS- Loungen på Newark Liberty International Airport i New York, har gått igenom en omfattande renovering. Loungen är nyöppnad och har en total yta på 440 kvadratmeter, vilket är 100 kvadratmeter mer än tidigare. Den nya looken innefattar inte bara en större lounge utan även en ny, uppdaterad design.
Den nya självserveringen har fått ett bredare utbud av mat och loungen har utrustats med fler laddstationer, eluttag, gratis Wi-Fi och ett separat arbetsrum.