by

Cathay Pacific drar igång direktflyg från Köpenhamn till Hongkong nästa år.
Första flyget lyfter den 2 maj 2018 och linjen ska trafikeras tre gånger i veckan fram till den 12 oktober.

by

Vi citerar nedan Travel News, www.travelnews.se
SAS-piloter varslar om strejk
Danska och norska piloter vid SAS har skickat ett första konfliktvarsel till flygbolaget via tre fackförbund.
Varslet kom i fredags från Danska pilotföreningen, DPF, och de norska pilotföreningarna NSF och SNF.
– Det är jättetråkigt att vi inte har kommit i mål, men vi har förhoppningar om att lösa det här. I Norge är inte omfattningen av en eventuell strejk angiven. I Danmark gäller varslet alla kortdistanspiloter, som flyger inom Skandinavien och Europa, som är organiserade i DPF, säger Anna Kansell vid SAS pressjour till Dagens Industri.
En av orsakerna till varslet är oenighet kring säsongsanpassade arbetstider. Enligt medlemsinformation som check-in.dk har kommit över har förhandlingarna inte gått framåt under sommaren. För de danska piloterna kan en konflikt inledas tidigast den 11 september.
En eventuell strejk kommer att påverka svenska resenärer, enligt SAS.”

Källa: Travel News

by

Vi citerar nedan Travel News, www.travelnews.se

Nextjet räddas av nyemission
Nextjets akuta fara är över sedan ägarna skjuter till 42,5 miljoner kronor i en nyemission.
Det beskedet kom efter en extra bolagsstämma där det beslutats att stärka bolagets finanser på både kort och lång sikt. Det innebär att Nextjet flyger som vanligt även efter den 17 november, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
För drygt ett år sedan inleddes ett omfattande åtgärdsprogram och sedan dess har investeringar gjorts i bland annat olika effektiviseringsprogram för att sänka kostnaderna och öka intäkterna, skriver nyhetsbyrån Finwire.
Utöver nyemissionenen ska ytterligare åtgärder ske. Bland annat ska flygplansflottan moderniseras där ett första steg är att två flygplan avyttras vilket stärker bolaget finansiellt. Totalt väntas bolaget kapitaliseras med cirka 70 miljoner kronor.”

Källa: Travel News

by

SAS- Loungen på Newark Liberty International Airport i New York, har gått igenom en omfattande renovering. Loungen är nyöppnad och har en total yta på 440 kvadratmeter, vilket är 100 kvadratmeter mer än tidigare. Den nya looken innefattar inte bara en större lounge utan även en ny, uppdaterad design.
Den nya självserveringen har fått ett bredare utbud av mat och loungen har utrustats med fler laddstationer, eluttag, gratis Wi-Fi och ett separat arbetsrum.

by

Fackföreningen Unite som representerar ca. 15 procent av kabinpersonalen på British Airways, fortsätter den pågående strejken fram till slutet av månaden. Strejken var från början planerad att fortsätta till den 15:e augusti men kommer nu att fortsätta månaden ut. British Airways säger att de gör sitt bästa för att undvika att ställa in flygningar, bland annat genom att hyra in flygplan och besättning från andra företag.

by

Air Berlin har ansökt om konkursskydd. Tillsammans med med den tyska regeringen skriver Lufthansa att de kommer att omstrukturera Air Berlin. Lufthansa skriver även att företaget redan är i samtal om att ta över delar av Air Berlins verksamhet.

Air Berlin fortsätter tillsvidare sina flygningar. Die Welt skriver att den förbundsregeringen har gått med på att införa ett tillfälligt lån på 150 miljoner EURO vilket motsvarar ca. 1,4 miljarder SEK.